Mit jelent az Ariston Hybrid kifejezés?

Egy kondenzációs gázkészülék és egy hőszivattyú technológia egyesítése. Majd ezek összekovácsolásából eredő előnyök maximális kihasználása.

Miképp működik az Ariston Hybrid, mely tulajdonságának köszönhető, hogy effektív végeredményt produkál csökkentett költségekkel?

A működésének titkát leegyszerűsíthetjük 3 fokozatra. Első fokozatban kizárólag kazán módban, másodikban hőszivattyú módban, illetve eltudja végezni még Hybrid (kombinált) üzemmódban is a rábízott munkát. Úgy, hogy mindezt a háttérben, beavatkozás nélkül tudja irányítani. Beszereléskor a szakszerviznek be kell állítania a villamos áram és a gáz aktuális árát. Ezt követően az Ariston Hybrid a megadott értékekből, továbbá a külső hőmérsékletet és a kazán hatásfokát adott előremenőfűtési hőmérsékletnél figyelembe véve a működése során folyamatosan kiszámolja a hatásfokot és a COP- értéket. Ebből tájékozódva mindig a leggazdaságosabb beállításokat alkalmazza a rendszer.

Vizsgáljuk meg, hogy gazdasági előnyei, miként teljesítenek. Hasonlítsuk össze egy hőszivattyús és egy hagyományos gázkészülék rendszerrel. A hőszivattyú évi költségei alacsonyabbak a gáz használatánál, azonban egy ilyen rendszer installációja nagyon magasra szökik. Ellenben a gázkészülékek telepítése gazdaságosnak mondható, azonban itt az évi költségek óriásiak. Az Ariston Hybrid kifejlesztésének célja az volt, hogy relatíve olcsón megvásárolhatók és beüzemelhetők legyenek, miközben az évi költségek is alacsonyan maradjanak a későbbiekben.