A kémény bélelés fajtái – miért kell kibélelni egy kéményt?

Sokan nem hallottak még róla, azonban a kéményekre jellemző egy afféle korrózió, aminek következtében előfordulhat, hogy szénmonoxid szivárog vissza a lakásba. Ez életveszélyes kockázattal bír, ez a mérgező gáz halálos!

Kémény bélelés fajtái

A hagyományos kéménybélelés egy flexibilis vagy merev acél, esetleg kerámia vagy kenhető vakolat formájában történik. Ha a kémény nem egyenes, akkor a merev verziót csak és kizárólag falbontás révén kivitelezhető. Sajnos a flexibilis acél bélés annak ellenére, hogy hajlítható még mindig sérülékeny, ugyanis vékony fallal rendelkezik, ami sérülhet a behúzás közben. Ugyanígy a kerámiás kémény bélelés fajtái is sokszor problémásak. Hiába a kiváló hőállóság, csak egyenes falú és új kémények esetén használható. Ráadásul több darabból kell őket összerakni, az illesztések mentén így előfordulhat szivárgás.

Kémény bélelés fajtái – a legmodernebb technológia

A kémény bélés fajtái közül a legújabb a FuranFlex bélelés. Ez minden kéménytípushoz és kazánhoz alkalmazható, kiváló hőszigetelést biztosít, sőt a kémény alakját is felveszi. Nem igényel falbontást, mégis kiválóan kitölti a kéményt, az acél szilárdságával vetekszik.

A FuranFlex a kémény bélelés fajtái közül tehát az egyik leghatékonyabb, egyéb pozitívumai a következők:

  • Nincs szükség falbontásra
  • Kiválóan felveszi a kémény formáját
  • Nincs szükséges toldásra, bármilyen hosszú lehet
  • Nem ég el, és nem enged át gázokat
  • Jó hőszigetelő
  • Néhány óra alatt telepíthető