Mennyibe kerül a radiátor csere? Sokan kérdezik, íme néhány infó:

Kívülről nem igazán látszik a radiátoron, ha rosszul működik. Sokan hónapokig vagy akár évekig nem veszik észre, ha radiátoruk rosszul, hibásan üzemel. A régi modellek gyakran készültek acélból vagy vasból, amelyek könnyedén rozsdásodnak, ebből adódóan idővel lerakódás képződik bennük. Természetesen, ez kicsit sem tesz jót a radiátornak, nagy mértékben gátolja a hatékonyságot, a helyes működést, a fűtési számla pedig egyre csak növekszik.

Radiátor csere ára – mennyibe kerül a radiátor csere?

A radiátor csere ára szempontjából a típus kulcsfontosságú szerepet játszik. Telepítésüket is ez határozza meg. Egy átlagos, régi radiátor csere ára nagyjából 40-80.000 Ft körül mozog.

Radiátor csere ár típus szerint:

  • Öntöttvas radiátor csere ár: Az öntöttvas radiátorok hosszú élettartamukról híresek, jelentős súllyal rendelkeznek, így nehézkes lehet a telepítésük. Ebből kifolyólag a radiátor csere ár ez esetben 100-150.000 Ft is lehet
  • Alumínium radiátor csere ár: Ezek a modellek könnyűek, gyorsan felmelegednek és hatékony a hőleadásuk is. Cseréjük olcsóbb, viszont gyorsabban kopnak és korrodálódnak, kevésbé tartósak. Kb. 50-90.000 Ft körül mozog a radiátor csere ára.
  • Acél panel radiátor csere ára: Az egyik legnépszerűbb manapság, költséghatékonyak, jó teljesítménnyel rendelkeznek és egyszerű a telepítésük is. Radiátor csere ár: 40-80.000 Ft