Konvektor csere állami támogatásból?

Az állam sok éve támogatja már a fűtéskorszerűsítést, amiből kifolyólag jelentős támogatást igényelhetnek mindazok, akiknél a konvektor csere esedékes. A lakosság ezáltal ösztönözve van arra, hogy mielőbb cserélni tudja elavult fűtési berendezését egy sokkalta hatékonyabbra, ami biztonságosabb is. A hagyományos, kéményes változat használatát a hatóságok már nem engedélyezik, kizárólag a parapeteset.

A nyílt égésterű (parapetes) konvektor egy biztonságos modell, amely a kinti oxigént használja fel működésekor, ezáltal elkerülhető a szén-monoxid mérgezés.

Hogy néz ki a konvektor csere folyamata?

A konvektor csere általában egy helyszíni felméréssel kezdődik, ami után a szakemberek javasolni tudnak egy méretben és teljesítményben is megegyező parapetes kazánt. Ugyanabba a fűtési rendszerbe nem lehet magasabb teljesítményű konvektort beépíteni! A fűtési hálózat bővítése pedig engedélyköteles, amit a helyileg illetékes szolgáltatónál lehet kérvényezni. Konvektor csere esetén a készüléket csak akkor lehet üzembe helyezni, ha a helyi szolgáltató engedélyezi azt.

Konvektor csere esedékes otthonában? Hívja a GMBS Kft.-t!