Hőszivattyú telepítés és szervizelés országszerte

Hőszivattyú telepítés

Hőszivattyú telepítés

Cégünk vállalja a háztartási, kereskedelmi és ipari létesítményekben hőszivattyú telepítését, karbantartását, javítását és időszakos szivárgás vizsgálatát.

Vállaljuk hőszivattyús rendszerek telepítésén túl, azok átalakítását, új rendszerek tervezését és kivitelezését, meglévő rendszerek javítását, hibaelhárítását.

Cégünk által forgalmazott hőszivattyú márkák: ES Energy Save, Mitsubishi, Daikin, Panasonic

A hőszivattyú telepítést követően, elvégezzük az időszakos vagy eseti jelleggel a fűtési rendszer felülvizsgálatát, tisztítását, a felülvizsgálat során talált hiányosságok javítását, jóváhagyását.

Elvégezzük a szükség szerinti hőszivattyúkon ellenőrzéseket, karbantartásokat, készülékek, rendszerek tisztítását.

Hőszivattyú telepítésen kívül végzünk hibaelhárítást és javítást.

KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT EGYSZERŰEN ÉS GYORSAN!

Kérjük, keressen bizalommal az alábbi hőszivattyú telepítés kérdésekkel kapcsolatban

Daikin hőszivattyú telepítés és szerelés

Daikin hőszivattyú telepítés és szerelés

 • Új hőszivattyús rendszer telepítése, kiépítése
 • Hőszivattyúk forgalmazása
 • Meglevő rendszer karbantartása
 • Kompresszor csere
 • Vízoldali bekötés
 • Tanácsadást
 • Beszabályozás
 • Javítást

Hűtő-fűtő hőszivattyú telepítés

A hőszivattyú telepítésével egy olyan berendezéshez, kalorikus géphez jutunk hozzá, ami az alacsonyabb hőmérsékletű közegből elvonja a hőt és azt a magasabb hőmérsékletű helyre szállítja. A technológia a levegőből, vízből vagy a föld hőjéből nyert energia felhasználásán alapszik. Amennyiben kérdése támad a hőszivattyú telepítésének folyamatáról, úgy keressen fel bennünket bátran, és minden kérdésére válaszolunk.

A hőszivattyú telepítésének eredménye – hűtési körfolyamat

Hűtési körfolyamat

Hűtési körfolyamat

 1. Folyadék halmazállapotból gázhalmazállapot eléréséhez csökkenteni kell a nyomást az expanziós szeleppel.
 2. Hűtőközeg elpárolgása következtében lehűti az elpárologtatót és környezetét.
 3. A gáz halmazállapotú közegnek meg kell növelni a nyomását, erre szolgál a kompresszor. Működése közben a hűtőközeg felmelegszik.
 4. A nagy nyomású és magas hőmérsékletű közvetítő közeg a kondenzátorhoz áramlik és ott lehűl.

Amennyiben hőszivattyú telepítés mellett voksol, úgy biztosra tudhatja, hogy környezetbarát módon állítja elő az energiát! Az épületgépészetben általában a primer energia hordozója az elektromos áram. Használata során a leadott hőmennyiség nagyobb, mint a felvett elektromos áram mennyisége. Azt a többlet energiát a környezetből vonja el, mivel az előállított víz hőmérsékletétől függ a hatásfok. Fűtés esetén cél az előremenő alacsony vízhőmérséklet biztosítása, hűtésnél pedig fordítva, ezért felület hűtéssel-fűtéssel kombinálva kiváló energiahatékonyságú rendszert alkotnak.

 

Hőszivattyúk telepítésének energia hatékonyságának értelmezését az alábbi táblázatban mutatom be.

EER COPSEER,SCOP
A teljesítményt egy adott hőmérsékleten mérik, hűtés 35°C, fűtés esetén 7°CA teljesítmény különböző éves átlagos hőmérsékletek mellet vizsgálják
Csak teljes terhelést vesznek figyelembeRészterhelést vesznek figyelembe
Nem veszi figyelembe a kiegészítő üzemmódok energiafogyasztásátFigyelembe veszi a kiegészítő üzemmódok fogyasztását pl: készenléti

Levegő-víz hőszivattyú telepítés

Levegő mindenütt jelenlévő energia forrása lehet, ezért bármikor felhasználható. Ez egy olyan rendszer, ahol a kültéri lemezes hőcserélőjén keresztül a ventilátor levegőt áramoltat. Fűtési üzemben a beszívott melegebb levegőt lehűti és visszakerül a környezetbe. Minél alacsonyabb a levegő külső hőmérséklete, annál kevesebb hőenergia nyerhető ki belőle. Emiatt az azonos teljesítmény eléréséhez több villamosenergia szükséges.

COP Érték alakulása

COP Érték alakulása

Levegő víz hőszivattyú COP értékét a külső hőmérséklet befolyásolja. Teljesítmény tényezője a legkisebb. Telepítése egyszerű. A készülék ára a hőszivattyúk között a legalacsonyabb. Szinte bárhol elhelyezhető, kis helyigénye van. Hűtő és fűtő üzemmódú. Széles hőmérséklet tartományban használható, könnyen összekapcsolható a meglévő fűtés rendszerhez. Hátrányai COP értéke: 2,6-3,7  +2°C levegőn mérve. Kültéri egység zajforrás, aminek figyelni kell az elhelyezésére.

Víz-Víz hőszivattyú telepítés

Talaj hőmérséklet alakulása évszak és mélység függvényében

Talaj hőmérséklet alakulása évszak és mélység függvényében

Vízben és a földfelszín alatt lévő energiát hasznosítja. A hőszivattyú rendszer víz segítségével nyeri ki a hőt, amit továbbít a kültéri egységhez. A hőfelhasználás során is a víz a közvetítő közeg.

Csoportosíthatjuk őket:

 • Föld-víz, ahol az energiát a földből vonjuk el.
 • Víz-víz, ahol az egy álló vagy folyóvíz hőmérsékletét hasznosítjuk.

Föld-víz hőszivattyúknál a rendelkezésre álló földterület függvényében kialakítható a földkollektoros vagy földszondás rendszer.
100 méter mélységig a föld tárolja a saját belső és a napsugárzás energiáját, ezért a föld-hőmérsékletben nem tapasztalhatók olyan szélsőséges hőmérsékleti értékek, mint a levegő esetén. Továbbá átmeneti időszakokban alkalmasak passzív hűtésre, ami kellemes hőmérsékletet biztosít alacsony energiafelhasználással.

Talajkollektoros hőszivattyú a föld felső rétegének hőjét hasznosítja, amit a napsugárzás és esővíz közvetít. 1,5 m mélységbe fagynak ellenálló csövek kerülnek egymástól minimum 30 cm távolságra. Víz és propilénglikol keveréke áramlik a csövekben. Előnyei közé tartozik, hogy közel állandó a hőhasznosítás. COP értéke 4-5 között van és nem engedélyköteles. Önálló üzemmódban megoldja az épület fűtését és hűtését. Hátránya az, hogy nagy területre kell a csőkígyót lefektetni, ami nagy felfordulással és költséges talajmunkával jár. Erre a területre építeni és fákat telepíteni nem lehet. Lényegesen több a beruházási költség, mint levegő-víz hőszivattyúk esetében. Földszondás hőszivattyú csöveit 60-100 m mély lyukakba kell elhelyezni. Egy lyukba kettő előremenő és kettő visszatérő csővezeték kerül. Furatok közötti távolságnak minimum 6 m kell lennie. Csöveket fagyálló-víz keverékével töltik fel. Előnyei: a kis helyigény, fűtésre, hűtésre alkalmas és magas COP értéke van. Hátrányai: a magas kivitelezési költség és a bányakapitánysági engedély kötelezettség.

Amennyiben az épület vízfelület mellet fekszik jó megoldás lehet a víz-víz hőszivattyú rendszer kialakítása. A kollektor csöveket lehetséges a meder aljára rögzítve elhelyezni. Fontos, hogy a víz 2 m-nél mélyebb legyen és a kotrási műveletek ne tegyenek kárt benne. Lerakódó iszap és üledék nem okoz gondot és a rendszer hatásfokát sem rontja. COP értéke nagyon magas, 5-7 és passzív hűtésre is alkalmazható. Telepítése könnyű, egyenletes a hatásfoka.

Hőszivattyú telepítés szolgáltatásunk elérhető az egész országban

ALGYŐ, AMBRÓZFALVA, APÁTFALVA, ÁRPÁDHALOM, ÁSOTTHALOM, BAKS, BALÁSTYA, BORDÁNY, CSANÁDALBERTI, CSANÁDPALOTA, CSANYTELEK, CSENGELE, CSONGRÁD, DEREKEGYHÁZ, DESZK, DÓC, DOMASZÉK, EPERJES, FÁBIÁNSEBESTYÉN, FELGYŐ, FERENCSZÁLLÁS, FORRÁSKÚT, FÖLDEÁK, HÓDMEZŐVÁSÁRHELY, KIRÁLYHEGYES, KISZOMBOR, KISTELEK, KLÁRAFALVA, KÖVEGY, KÜBEKHÁZA, MAGYARCSANÁD, MAKÓ, MAROSLELE, MÁRTÉLY, MINDSZENT, MÓRAHALOM, NAGYÉR, NAGYLAK, NAGYMÁGOCS, NAGYTŐKE, ÓFÖLDEÁK, ÓPUSZTASZER, ÖTTÖMÖS, PITVAROS, PUSZTAMÉRGES, PUSZTASZER, RÖSZKE, RUZSA, SÁNDORFALVA, SZATYMAZ, SZEGED, SZEGVÁR, SZENTES, SZÉKKUTAS, TISZASZIGET, TÖMÖRKÉNY, ÚJSZENTIVÁN, ÜLLÉS, ZÁKÁNYSZÉK, ZSOMBÓ

A fenti területen keressen bennünket bizalommal.
A tevékenységünkre vonatkozóan felelősségbiztosítással rendelkezünk.

Kapcsolódó szolgáltatásaink

Fűtéskorszerűsítés és Fűtésszerelés

Új fűtési rendszer kialakítása vagy meglévő felújítása? Forduljon magasan képzett fűtésszerelőinkhez.

Gázvezeték és Gázszerelés

Új vagy meglévő ingatlanában szüksége van szakképzett gázszerelőre? Nálunk ez nem probléma.

Vízvezeték és vízszerelés

Csőtörés? Állunk rendelkezésére víz-, csatorna és csapadékvíz hálózatok tervezésében és kivitelezésében.