Energiatakarékos fűtési és hűtési rendszert keres a környezettudatosság jegyében? Van rá megoldás! – hőszivattyú telepítés

Előfordulhat, hogy csak most találkozik vele először, de a hőszivattyú korunk egyik legújabb fűtésre és hűtésre szolgáló találmánya. Népszerűsége egyre csak nő, mivel környezetbarát megoldás nyújt.

A hőszivattyú egy olyan készülék, ami az egyik helységből elvonja hőt (alacsonyabb hőmérsékletűből), majd egy másikba irányítja (magasabb hőmérsékletűbe). Ezáltal az egyikben hűt, míg a másikban fűt. Ez fordítva is alkalmazható, attól függően, hogy milyen hőfokot állítunk be. A berendezés a föld, a víz, illetve a levegő hőenergiáját hasznosítja, ezért környezetkímélő hatással bír. Üzemeltetése árammal történik, azonban napelemmel is működtethető, a károsanyag kibocsátás elkerülése végett.

Hőszivattyú telepítéséért forduljon a GMBS Kft.-hez!

Hőszivattyú típusok:

  • Levegő-víz
  • Víz-víz
  • Talajszondás

A legegyszerűbb és legkisebb befektetésből beszerelhető hőszivattyútípus a levegő-víz megoldású. A kinti levegőből vonja el a hőt, a fűtőtestben keringő víz melegítésére. Egy kültéri és egy beltéri modulból épül fel. A magyarországi éghajlathoz ideális választás lehet. Ezzel ellentétben, ha a költséghatékonyság a legfontosabb, akkor a víz-víz hőszivattyú a megfelelő választás. Működéséhez két kútra van szükség. Az egyikből érkezik a talajvíz, míg a másikba kifolyik. A talajvizet felszívja, kinyeri a hőt belőle, majd visszajuttatja a földbe, ezáltal körforgást létrehozva. A talajszondás hőszivattyú nyári időszakban szinte költségmentesen biztosítja a hűtést, viszont beszerelése engedélyeztetést igényel, illetve igen költséges.

A hőszivattyú az egyik legfeltörekvőbb hűtési/fűtési megoldás napjainkban.

Ha Ön is szeretne hőszivattyús rendszert telepíteni házába vagy egyéb létesítményeibe, akkor bátran forduljon a GMBS Kft.-hez. Cégünk teljeskörű hőszivattyú telepítést végez, azaz a tervezéstől a kivitelezésig mindenben tud segíteni a megbízónak. Már meglévő rendszerek átalakításával, javításával is foglalkozunk, sőt rendszerének időszakos vagy egyszeri átvizsgálására is felkérhet.

Összegezve, az alábbi hőszivattyú telepítést érintő feladatokkal foglalkozunk:

  • Hőszivattyú forgalmazás (ES Energy Save, Mitsubishi, Daikin, Panasonic)
  • Új hőszivattyú telepítése, kiépítése
  • Meglevő hőszivattyú rendszer karbantartása, javítása
  • Tanácsadás
  • Beszabályozás
  • Kompresszor csere
  • Vízoldali bekötés

Amennyiben bármilyen hőszivattyú telepítést érintő kérdése van, keressen fel bennünket a vizgazfutesszeged.hu weboldalon.