Kémény bélelés árak 2023-ban

Kondenzációs kazán kéménykialakítása és bélelése

2023-ban legtöbb kémény átalakítására kazáncserre miatt szükséges.

A „C” típusú gázkészülékek épületen kívülről beszívott levegőt égetik el és a szabadba fújják ki egy ventilátor segítségével. Égéshez szükséges levegőnek és a keletkező füstgáznak nincsen kapcsolata a lakás, ház belső légterével.

Zárt égésterű gázkészülékeknek nevezzük őket.

Füstgázelvezetés három fő kiépítésének módja:

 • Szerelt kémény

   Meglévő keménybe merev vagy flexibilis PPS cső elhelyezésével. Társasházi lakásokban leggyakoribb kivitelezési módszer. Minimális bontással jár.

 • Épített kémény

   Teljesen új kémény kerül kiépítésre PPS/ALU csővel koncentrikusan egymásba elhelyezve. Magánházakba vagy olyan társasházak záró szintjén szoktuk alkalmazni. Födém átfúrása szükséges hozzá.

 • Szétválasztott

   Füstgáz kifújása és a friss levegő beszívása különböző helyről történik. Akkor szükséges ez a módszer, ha a kéménykürtő nem használható fel levegő beszívására. Kivitelezés szempontjából a legbonyolultabb.

Épített kémény

Épített kémény

GMBS KFT a kémény méretezését, kivitelezését, engedélyeztetését teljeskörű ügyintézéssel vállalja. A hő és áramlástechnikai méretezés saját szakembereink csinálják a helyszíni szemlét követően, így csökkentve az átfutási időt. A kémény bélelés, kémény szerelés elvégzése után a Katasztrófavédelem elvégzi a kémény MEO-t. Pozitív szakvéleményt csak abban az esetben adnak, ha kivitelezés technológiai utasítások alapján történt, nyomástartó vizsgálaton megfelelt.

A „B” típusú készülékek kémény bélelés a tégla és falazott kémények állagromlásától, a kátrány felhalmozódásától és a kéménykorrózió okozta szénmonoxid szivárgástól is véd. A rossz állapotú, korrodáló kémény komoly veszélyforrás, mivel a mérgező gáz beszivároghat az épületbe. Ez pedig életveszélyessé teszi a bent tartózkodást.

A kémény bélelés végig halad az egész kéményen, ezáltal szellőzőjáratot biztosít a különböző kályhák és kandallók számára. A régi kémények gyakran nem rendelkeznek megfelelő kémény béleléssel, ezért érdemes megfontolni szolgáltatásunkat.

Kémény bélelés költségei

A kémény bélelés költségei több tényezőtől is függenek. Ilyenek a kémény méretei (hosszúság és átmérő), a csatlakoztatott tüzelőberendezések típusa, száma, a kémény bélelés fajtái és a szigetelés szükségessége. Minél hosszabb és nagyobb átmérőjű egy kémény, annál több anyagot igényel, illetve a munka mértéke is nő. Mivel a kéményeket teljes hosszában bélelni szükséges, így az ár jelentősen eltér egy 5 és egy 20 méteres kémény esetén.

A kémény bélelés ár:

 • Átlagköltség: 340.000 Ft
 • Maximum ár: 1.000.000 Ft
 • Minimum ár: 200.000 Ft

Kémény bélelés fajtái

Egy kémény többféle anyaggal is bélelhető. A saválló acéllal (nemesacéllal) történő kitöltés egy népszerű módszer napjainkban. Elérhető rugalmas és merev formában is, igazán tartós és kitűnő tűzbiztonsági minősítéssel bír. Ezen csövek méterára 16.000 és 20.000 Ft között mozog, így egy 6 méteres kémény bélelés ár a munkadíjjal együtt nagyjából 230.000 Ft-ba kerül.

A kerámia kémény bélelés ár az olcsó anyagköltség (kb. 4500 Ft/m) ellenére még mindig magasabb a nemesacélos megoldással szemben. Ezen metódus során a szakembernek gyakran meg kell bontania a kémény egyes részeit annak érdekénbe, hogy hozzáférjen a belső térhez. A kerámia kéménybélelés ennek ellenére megéri az árát, ugyanis következtében a kémény többet nem korrodálódik.

Az alumínium kémény bélelés talán az egyik legolcsóbb megoldás, azonban csak bizonyos feltételek teljesülte esetén nyújt tartós, hatásos megoldást. Kizárólag alacsony hőmérsékleten használható, így leggyakrabban gázkandallóval történő fűtés esetén alkalmazzák. Az alumínium könnyedén megmunkálható, ezáltal telepítése egyszerű, viszont a magas hő korrodálja.

A kémény bélelés fajtái közül leggyakrabban a Furanflex (műgyantás) módszert alkalmazzák. Előnye, hogy lényegében bármilyen hosszúságú és átmérőjű kémény bélelésére felhasználható. Az eljárás során egy műgyanta cső kerül a kéménybe, amit gőz segítségével felfújnak. A gyanta a hő hatására kikeményedik, ami során pedig felveszi a kémény alakját.

KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT EGYSZERŰEN ÉS GYORSAN!

Kémény bélelés Szeged és Csongrád megyében

ALGYŐ, AMBRÓZFALVA, APÁTFALVA, ÁRPÁDHALOM, ÁSOTTHALOM, BAKS, BALÁSTYA, BORDÁNY, CSANÁDALBERTI, CSANÁDPALOTA, CSANYTELEK, CSENGELE, CSONGRÁD, DEREKEGYHÁZ, DESZK, DÓC, DOMASZÉK, EPERJES, FÁBIÁNSEBESTYÉN, FELGYŐ, FERENCSZÁLLÁS, FORRÁSKÚT, FÖLDEÁK, HÓDMEZŐVÁSÁRHELY, KIRÁLYHEGYES, KISZOMBOR, KISTELEK, KLÁRAFALVA, KÖVEGY, KÜBEKHÁZA, MAGYARCSANÁD, MAKÓ, MAROSLELE, MÁRTÉLY, MINDSZENT, MÓRAHALOM, NAGYÉR, NAGYLAK, NAGYMÁGOCS, NAGYTŐKE, ÓFÖLDEÁK, ÓPUSZTASZER, ÖTTÖMÖS, PITVAROS, PUSZTAMÉRGES, PUSZTASZER, RÖSZKE, RUZSA, SÁNDORFALVA, SZATYMAZ, SZEGED, SZEGVÁR, SZENTES, SZÉKKUTAS, TISZASZIGET, TÖMÖRKÉNY, ÚJSZENTIVÁN, ÜLLÉS, ZÁKÁNYSZÉK, ZSOMBÓ

A fenti területen keressen bennünket bizalommal.
A tevékenységünkre vonatkozóan felelősségbiztosítással rendelkezünk.

Kapcsolódó szolgáltatásaink

Fűtéskorszerűsítés és Fűtésszerelés

Új fűtési rendszer kialakítása vagy meglévő felújítása? Forduljon magasan képzett fűtésszerelőinkhez.

Vízvezeték és vízszerelés

Csőtörés? Állunk rendelkezésére víz-, csatorna és csapadékvíz hálózatok tervezésében és kivitelezésében.

Gázvezeték és Gázszerelés

Új vagy meglévő ingatlanában szüksége van szakképzett gázszerelőre? Nálunk ez nem probléma.