Mikor és kinek hasznos a padlófűtés? Mitől függhetnek a padlófűtés árak 2023-ban? Alábbiakból kiderül.

Padlófűtés, mint hatékony fűtési rendszer

Akármilyen hihetetlenül is hangzik, a padlófűtés nem egy új találmány. Már 2000 évvel ezelőtt használták Ázsiában ezt a módszert. Az alapokat azonban az ókori rómaiak fektették le. A jobb módúak padlócsatornákban vezettek termálvizet és meleg levegőt a kőpadló alatt.

Ez a rendszer főleg azoknak a figyelmébe ajánlható, akik nem szeretik a jéghideg kövezetet, nem szeretik ha csak fejmagasságban, vagy afölött éreznek meleget. Ezt az igényt elégíti ki a padlófűtés. Egyenletesen oszlatja el a hőt a helyiségekben, és kellemes hőérzetet biztosít láb-, test-, és fejmagasságban egyaránt. Az alulról szivárgó meleg szép lassan felfelé szállva hevíti át a helyiséget anélkül, hogy kellemetlen meleg lenne a padló.

Vannak vízkeringetésű és elektromos padlófűtés-rendszerek. Mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai is. Előbbinek például előnye többek között, hogy nem foglal helyet semmilyen fűtőtest. A jól kialakított rendszer lassan hűl ki. Kombinálható környezetbarát megoldással (hőszivattyú). Hátránya, hogy hosszú a felfűtési idő, a csőjavításra csak a padló felnyitásával van lehetőség.

A padlófűtés még továbbá tökéletes gyerekes családoknak. Hiszen nem kell aggódni, ha a gyerekek a földön ülve játszanak. Nem kell plusz szőnyeg. Kényelmes, komfortos, gyerekbarát.

Padlófűtés árak alakulása

A padlófűtés árak alakulása sok mindentől függhet. A padlófűtés beüzemelésének, javításának ára mindig a helyszínen derül ki pontosan. Addig a szakember sem tudja pontosan kikalkulálni, mennyi munkára kell számítani. Ezért pontos árajánlatot csak helyszíni szemlével kaphat.

A GMBS kft.-vel álom minden kivitelezés és karbantartási munkálat!

Cégünk vállalja háztartások, kereskedelmi és ipari létesítmények fűtésrendszerének kivitelezését. Ez magában foglalja a:

  • fűtéstervezést,
  • engedélyeztetést,
  • kivitelezést,
  • igazságügyi műszaki szakértést,
  • műszaki ellenőrzést,
  • felelős műszaki vezetést,
  • komplett projekt megvalósítását. 

Csongrád-Csanád vármegye egész területén elérhető a fűtésszerelés szolgáltatásunk.

Keressen minket bizalommal. Telefonon, a  +36 30 527 3950-es telefonszámon, emailen, az epuletgepesz@gmbs.hu-n.