Mint azt már sokan tudjuk a kondenzációs gázkazánnak rengeteg előnye van hagyományos társaikhoz képest. Éppen ezért alkalmazzák az utóbbi időben igen nagy szeretettel őket. A kondenzációs gázkazán csere minden olyan esetben ajánlott, amikor a régi kazánunk elromlott. Ezen túl pedig manapság már szinte csak ilyet szerelhetünk be új kazánként.

Mennyi ideig tart egy kondenzációs gázkazán csere?

Ez főleg attól függ, hogy megvan-e a gázterv és hogy befejeződött-e a kémény kialakítása és engedélyeztetése. Általában ezek azok a dolgok, amelyek sokáig tartanak. Maga a gázkazán beszerelés általánosságban mindössze pár órát vesz igénybe.

Miért olyan nagy szám a kondenzációs gázkazán?

Főképpen azért, mert az élet- és környezetvédelmi szempontok is nagy szerepet kaptak a kialakításukkor. Ezeknél a kazánoknál nem kell már attól tartani, hogy a szén-monoxid visszaáramlik vagy a kén-dioxid bejut a levegőnkbe.

Mennyire éri meg a kondenzációs gázkazán csere?

Abban az esetben, ha elromlott a régi kazánunk teljesen mindegy, hiszen csak ilyen készüléket vásárolhatunk. Amennyiben cserélnénk a kazánunkat, úgy eléggé, hiszen körülbelül kétszázezer forintra számíthatunk. Ekörül már fűtő és kombi kazánok is elérhetők.