A 2024-es Otthonfelújítási Program keretében akár 6 millió forintos támogatásra lehet pályázni az 1990 előtt épült családi házak energetikai korszerűsítéséhez. Ez a lehetőség óriási segítséget jelenthet azoknak a tulajdonosoknak, akik modernizálni szeretnék otthonukat, csökkentve ezzel az energiafogyasztásukat és a rezsiköltségeiket.

A támogatás feltételei

Az otthonfelújítási támogatásra azok a családi házak jogosultak, amelyek 1990. december 31. előtt épültek. A felújításnak legalább 30%-os energiamegtakarítást kell eredményeznie, amit hiteles energetikai tanúsítvánnyal kell igazolni.

A program célja az energiahatékonyság növelése, ezért csak meghatározott korszerűsítési munkálatokra lehet felhasználni a támogatást, mint például:

  • Külső hőszigetelés
  • Nyílászárók cseréje
  • Melegvíz-rendszer korszerűsítése
  • Fűtési rendszer modernizálása

Támogatás összege és önrész

A program keretében a támogatás maximális összege 6 millió forint, amelyhez 1 millió forintos önrészt kell biztosítani.

Igénylés menete

A támogatás igényléséhez az alábbi lépéseket kell követni:

  1. Előzetes energetikai tanúsítvány beszerzése: Ez igazolja a kiindulási állapotot és a tervezett felújítás energiamegtakarítási potenciálját.
  2. Pályázati kérelem benyújtása: A szükséges dokumentumokkal együtt a bankhoz kell benyújtani a pályázati kérelmet.
  3. Felújítás megkezdése és befejezése: A munkálatokat a szerződéskötéstől számított két éven belül be kell fejezni.
  4. Záró energetikai tanúsítvány beszerzése: Ez igazolja, hogy a felújítás elérte a tervezett energiamegtakarítást.

Az Otthonfelújítási Program 2024 kiváló lehetőséget kínál a családi házak energetikai korszerűsítésére. Az állami támogatás és a kamatmentes hitel kombinációja jelentős pénzügyi segítséget nyújt, amely hosszú távon megtérül az alacsonyabb rezsiköltségek révén. Ne hagyja ki ezt a lehetőséget, és kezdje meg otthona korszerűsítését még ma! Cégünk a pályázatírástól kezdve a kivitelezésen át szükség esetén egészen az engedélyeztetésig áll rendelkezésre.